Дієти

Не злипнеться: 4 ДЕСЕРТА для спекотного літа

Літо – це маленьке життя, то чому б не провести його солодко? Пропонуємо 4 варіанти освіжаючих десертів від найкращих шеф-кухарів Москви. Приємного апетиту!

Чізкейк «Капрезе»

Інгредієнти:

Топлений сир – 100 г,
Борошно мигдальне – 20 г,
Олія вершкове – 20 г,
Крем томатний – 20 г,
Крем базиліковий – 10 г,
Базилікове морозиво – 30 р.

Для приготування базилікового морозива:

Сухе молоко – 14 г,
Молоко – 1 л,
Вершки 33% – 160 г,
Базилік – 120 г,
Цукровий пісок – 60 г.

Висушене листя базиліка і приблизно 150 мл молока збити в блендері кілька хвилин – доти, поки базилік не дасть молоку колір. Відправити суміш у сотейник, поставити на середній вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню, накрити кришкою та залишити на 10 хвилин. Після цього процідити суміш і повернути назад у сотейник. Додати решту молока, вершків, сухого молока, цукрового піску, перемішати, поставити на середній вогонь і довести майже до кипіння. Варити до загусання, потім зняти з|із| вогню. Остудити до кімнатної температури, після чого відправити в морозильну камеру (краще в металевому посуді) і з інтервалами 20 хвилин перемішувати. Якщо ж у вас є морожениця, готуйте в ній за інструкцією.

Спосіб приготування:

Для приготування томатного крему збиваються у блендері: томатний фреш (510 мл), бальзамічний оцет (12 г), агар-агар (5 г), цукровий пісок (30 г). Для приготування базилікового крему в блендері збити базилік (60 г), молоко (500 г), агар-агар (5 г), цукровий пісок (35 г). Для отримання основи чізкейка (корж) – змішати борошно з розтопленим вершковим маслом. Сир змішати з томатним і базиліковим кремом, збити блендером до однорідної маси. Потім розкласти формами на коржі і прибрати в холодильник на 2 години заморожуватися.

Подавати з|із| базиліковим морозивом, прикрасивши фіалкою.

Гонконзькі вафлі з шоколадним морозивом та M&M’s
Закусочна «Воронеж»

Шеф-кухар: Андрій Мраморнов

Інгредієнти:

Борошно пшеничне – 165 г,
Борошно мигдальне – 45 г,
Розпушувач – 7 г,
Ванілін – 8 г,
Яйце куряче – 2 шт.,
Цукровий пісок – 145 г,
Молоко згущене – 30 г,
Олія рослинна – 30 г,
Вода – 140 мл.

Для топінгу:

Кулька шоколадного морозива;
Цукерки M&M’s;
Вафельні трубочки з шоколадом;
Печіння Oreo;
Шоколадний соус.

Спосіб приготування:

Цукор з яйцями збити віночком. Нагріти воду до 36 градусів і додати туди збиту яєчну суміш, пшеничне і мигдальне борошно, розпушувач та ванілін. Все добре змішати і в кінці влити олію. Ще раз добре перемішати та прибрати готове тісто в холодильник на одну годину. Випікати вафлі на спеціальній вафельниці до готовності.

При подачі згорнути вафлю в трубочку, викласти кульку морозива та прикрасити топінгами.

Гонконзькі вафлі з полуничним морозивом та маршмеллоу

Інгредієнти:

Борошно пшеничне – 165 г,
Борошно мигдальне – 45 г,
Розпушувач – 7 г,
Ванілін – 8 г,
Яйце куряче – 2 шт.,
Цукровий пісок – 145 г,
Молоко згущене – 30 г,
Олія рослинна – 30 г,
Вода – 140 мл.

Для топінгу:

Кулька полуничного морозива;
Свіжа полуниця;
Свіжа лохина;
М’ята свіжа;
Маршмеллоу;
Ягідний соус.

Спосіб приготування:

Цукор з яйцями збити віночком. Нагріти воду до 36 градусів і додати туди збиті яйця та цукор, пшеничне та мигдальне борошно, розпушувач та ванілін. Все добре змішати і в кінці додати олію. Ще раз добре перемішати та прибрати готове тісто в холодильник на одну годину. Випікати вафлі на спеціальній вафельниці до готовності.